Beweegmakelaar

Beweegmakelaar Dorien van Bommel

Beweegmakelaar

23/12/2022

In Roden en omstreken kan iedere inwoner plezier ervaren aan sporten en bewegen. De beweegmakelaar ondersteunt en begeleid mensen naar passend sport- en beweegaanbod en volgt de inwoner in dit proces zodat er een positieve gedragsverandering ontstaat richting een actieve(re) en gezonde(re) leefstijl.

Focus op jouw gezondheid

De Beweegmakelaar wordt betaald vanuit de gemeente Noordenveld en/of vanuit de basiszorgverzekering. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Maak dus gerust een gratis afspraak en kijk wat we voor jou kunnen doen!

Inactiviteit

Mensen kunnen allerlei redenen hebben waardoor ze weinig (zijn gaan) bewegen. Denk aan chronische aandoeningen, ziekte, functiebeperkingen of een klein budget, wat mogelijk ook leidt tot een sociaal isolement en steeds groter wordende inactiviteit.

Begeleiden en stimuleren

Deze mensen willen we graag helpen door samen te kijken wat er nog wél kan en ze stimuleren om weer in beweging te komen binnen hun eigen mogelijkheden.

Door te bewegen worden het uithoudingsvermogen en het zelfvertrouwen vergroot en gaat de algehele gezondheid weer vooruit.

Sport- en beweegaanbieders

De Beweegmakelaar heeft een goed overzicht van het sport- en beweegaanbod binnen de gemeente en onderhoud nauw contact met de sportaanbieders. Er is een duidelijk beeld van de doelgroepen, de contributies en of er capaciteit is om nieuwe mensen (met eventueel beperkingen) aan te laten sluiten bij hun club.

Hierdoor weet de beweegmakelaar goed welke mogelijkheden er voor deelnemers zijn om wel in beweging te komen.

Spin in het web tussen zorg en sport en bewegen

Zorgverleners zien veel patiënten voor wie meer bewegen een uitkomst zou bieden. Vanuit de zorg is er direct contact met de beweegmakelaar, die de patiënt verder kan activeren om in beweging te komen. De beweegmakelaar neemt de patiënt letterlijk en figuurlijk mee naar passend sport- en beweegaanbod, zorgt voor een warme overdracht en houdt in de gaten hoe het verder verloopt. Er wordt nauw samen gewerkt met de buurtsportcoaches.

De beweegmakelaar is wekelijks 1 dag aanwezig in het gezondheidscentrum en daarmee een makkelijk bereikbaar aanspreekpunt voor zowel de zorgverleners als patiënten/inwoners.

Doelstelling

Het structureel laten bewegen van inwoners die nog onvoldoende actief zijn en voor wie bewegen bijdraagt aan hun gezondheid. Deelnemers zijn op de hoogte van het sport- en beweegaanbod in hun eigen omgeving. Deelnemers scoren 6 maanden nadat ze zijn gestart hoger op het scoringsinstrument ‘Spinnenweb Positieve Gezondheid’ (Machteld Huber).

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën