Kick-off valpreventietrainingen voorjaar 2024

Valpreventietrainingen

Kick-off valpreventietrainingen voorjaar 2024

02/04/2024

Vandaag markeerde een belangrijk moment voor de gemeente Noordenveld met de start van de valpreventietrainingen in Roden, Peize en Norg. Zeven verschillende groepen beginnen deze week aan hun trainingen.

De gemeente Noordenveld zet zich in om valpreventie een centrale rol te geven in het streven naar een veiligere leefomgeving voor haar inwoners. Dit initiatief omvat een reeks van valpreventietrainingen die worden georganiseerd op verschillende locaties in de gemeente. Na de succesvolle trainingen van vorig najaar vond deze week de kick-off plaats van de voorjaarstrainingen. De organisatie ligt bij Welzijn in Noordenveld, in samenwerking met fysiotherapeuten en beweegdorpen, waaronder Roden Fit & Gezond.

Ook RTV Drenthe besteedde aandacht aan de start van de trainingen. Dorien van Roden Fit & Gezond werd geïnterviewd, zij sprak over het belang van regelmatige training en het vergroten van zelfredzaamheid. Fysiotherapeut Agnes van Fysiotherapie Roderweg benadrukte dat deelnemers veel baat hebben bij het vergroten van spierkracht en verbeteren van stabiliteit.

Hoewel de kick-off vandaag plaatsvond, gaan de ‘echte’ trainingen pas over twee weken van start. Het goede nieuws is dat er nog enkele plekken beschikbaar zijn. Wil je deelnemen aan de valpreventietrainingen, dan kun je je melden bij Welzijn in Noordenveld via 050 317 6500. De trainingen worden bekostigd door de gemeente en zijn voor deelnemers dus gratis. In Roden zijn er groepen op maandagochtend en dinsdag- en vrijdagmiddag, in Peize op dinsdag- en vrijdagochtend en in Norg op donderdag- en vrijdagmiddag.

Voor meer informatie over beschikbare plekken en aanmeldingen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Welzijn in Noordenveld. We hopen op een brede deelname en een positieve impact op de veiligheid en gezondheid van de deelnemers!

Luister hier het item op RTV Drenthe terug (vanaf 50:25)

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën