Roden Fit en Gezond organiseert succesvolle informatieavond over slaap

Informatieavond Slaap

Roden Fit en Gezond organiseert succesvolle informatieavond over slaap

21/03/2024

Op de informatieavond van dinsdag 19 maart – vijf dagen na de Internationale Dag van de Slaap – stond het thema slaap centraal. De avond, gehouden in de Scheepstraschool, verwelkomde ongeveer 25 geïnteresseerden die zich wilden verdiepen in de kunst van een goede nachtrust.

Het evenement begon met een warm welkom van Henriette van Essen, vertegenwoordiger van Roden Fit en Gezond, waarna expert Sacha van den Hoed het podium betrad. De avond begon ontspannen met koffie en thee voor de gasten, waarbij opviel dat velen kozen voor thee. Wellicht vanwege het onderwerp van de avond?

Sacha opende haar presentatie met een reeks vragen aan het publiek over slaapgewoonten, zoals of rusten even goed is als slapen (nee) of dat snoozen – de wekker telkens met een paar minuten uitstellen – ongezond is (ja). Vervolgens nam ze het publiek mee door de complexiteit van het bioritme, de verschillende slaapfasen en hoe deze veranderen gedurende de levensfasen. Nuttige tips werden gedeeld, zoals het belang van blootstelling aan daglicht in de ochtend en het verminderen en vermijden van schermtijd en zwaar voedsel in de (late) avonduren.

Informatieavond Slaap

Aan deze tafel was het thema Bewegen

Deelnemers werden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de avond. Aan elke tafel was een ander aspect van goed slapen gekoppeld, variërend van ochtend- en avondroutines tot beweging en ontspanning. Sacha daagde de deelnemers uit om concrete veranderingen in hun levensstijl te overwegen en deze toe te passen in overeenstemming met de besproken thema’s, met als uiteindelijk doel de slaap te verbeteren.

Het resultaat was een levendige uitwisseling van ideeën en ervaringen, waarbij deelnemers enthousiast discussieerden over hun slaapgewoonten. Al met al was de informatieavond over slaap een succesvolle bijeenkomst die deelnemers inspireerde om bewuster om te gaan met hun nachtrust.

De bijeenkomst vond plaats in de Scheepstraschool

De bijeenkomst vond plaats in de Scheepstraschool

Roden Fit en Gezond probeert zo’n drie- tot viermaal per jaar informatieavonden te organiseren. De volgende bijeenkomst zal aangekondigd worden via onze website en social media. Houd deze dus in de gaten!

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën