Valpreventietrainingen voor ouderen in Noordenveld feestelijk afgesloten

Interactieve educatie over valrisico's

Valpreventietrainingen voor ouderen in Noordenveld feestelijk afgesloten

08/03/2024

Op woensdag 6 maart vond de feestelijke afsluiting van de valpreventietrainingen voor ouderen in de gemeente Noordenveld plaats. Ruim tachtig deelnemers waren aanwezig en genoten van een educatieve en smakelijke middag. De trainingen en afsluiting werden georganiseerd door Afien Auwema (Beweegdorp Roden) en Wouter Meertens (Welzijn in Noordenveld).

Valpartijen in en om huis leiden tot veel lichamelijke klachten bij ouderen. Voorkomen is beter dan genezen, dus vanuit het rijk is ingezet op valpreventie. In de gemeente Noordenveld is de start voortvarend: er zijn al een flink aantal valpreventietrainingen opgestart, in samenwerking met Welzijn in Noordenveld, Peize in Beweging, Beweegdorp Norg, Roden Fit en Gezond en aangesloten fysiotherapeuten.

Afgelopen week was het tijd voor de gezamenlijke afsluiting. Alle trainingsgroepen waren uitgenodigd in de kantine van VV Roden, waar Afien Auwema de middag opende. Ze gaf vervolgens het stokje over aan ergotherapeut Renate Olivier (Ergo in Praktijk), die uitleg gaf over valrisico’s in het huis en de tuin, en natuurlijk hoe je deze risico’s kunt verkleinen. Tussendoor gaven de aanwezigen volop nuttige tips en aanvullingen, zoals het plaatsen van een extra trapleuning om veiliger de trap op en af te kunnen.

Na het formele gedeelte kwamen de deelnemers in beweging voor de high tea via het lopend buffet. Cateraar Marco’s Foodtruck had de tafel vol gezet met heerlijke, gezonde hapjes. Onder het genot van deze hapjes en een kopje koffie of thee konden de aanwezigen nog napraten over de trainingen.

De volgende valpreventietrainingen beginnen in april en worden georganiseerd in Roden, Peize en Norg. Er zijn groepen voor verschillende niveaus. Opgeven kan via Welzijn in Noordenveld, de inschrijving opent binnenkort.

Gezonde high tea hapjes

Gezonde high tea hapjes

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën