CooL

HET COOL PROGRAMMA

Het CooL-programma staat voor Coaching op Leefstijl. Het wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken.

Het CooL-programma

Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar ook beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid komen aan bod. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken met de coach en groepssessies met je coach en mede-deelnemers.

Wat kan je verwachten tijdens de CooL-bijeenkomsten?

• Je werkt samen met je CooL-coach aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoelen we voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De leefstijlcoach ondersteunt je om je gedrag te veranderen.
• Je kijkt samen met je coach naar wat er nu al goed gaat.
• Je stelt samen met je coach doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken.
• Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven.

Wat verwachten we van jou?

Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt bepaald.

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:
• 18 jaar of ouder bent,
• overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
• of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Hoe kun je meedoen?

Je huisarts of internist kan je doorverwijzen naar een CooL-coach bij jou in de buurt. Je mag ook zelf contact opnemen met een CooL-coach. Voordat je je eerste afspraak hebt met je coach, heb je wel de verwijzing van je arts nodig. Op deze kaart: Ik zoek een CooL-coach kun je een overzicht vinden van alle CooL-coaches in Nederland.

Meer weten? Kijk op leefstijlinterventies.nl