Klaverblad van Noordenveld

Zaterdag 1 oktober 2022

Start en finish bij Hotel Restaurant Het Wapen van Drenthe
Heerestraat 1, 9301 AC Roden

Het Klaverblad van Noordenveld wordt gelopen op 1 oktober 2022. Het evenement bestaat dit jaar uit wandelroutes van 4, 5, 10, 15, 20, 25 en 30 km. De routes nemen u vanuit Roden mee in de verschillende windrichtingen van de gemeente Noordenveld. Elke route heeft haar eigen specifieke kenmerken.

De 5 en 10 km routes gaan richting het Zuidoosten. De 5 km route loopt volledig door het Mensingebos, waarbij het meertje in het bos een mooie plek is om op adem te komen. De 10 km route kent een meer weids karakter. Met aan het einde de indrukwekkende vistrap en een mooi stuk door het Sterrenbos.

De 15 km route gaat richting het Zuidwesten. Een gevarieerde route over verharde-, zand-, schelpen- en schouwpaden. Het gebied de Zuursche duinen ligt op deze route en ook het Hunebed is een mooie bezienswaardigheid.

De 20, 25 en 30 km routes gaan richting de prachtige natuurgebieden met uitgestrekte waterpartijen ten Noordoosten/Noordwesten van Roden. De 20 km route gaat richting het natuurgebied bij het Leekstermeer. In de 25 km route is aanvullend een lus over het landgoed Nienoord, langs het kasteel, opgenomen. De 30 km route leidt u door het natuurgebied de Onlanden, langs de unieke molen in Roderwolde en het gebied de Kleibosch.

Alle routes beginnen en eindigen in het centrum van Roden bij Hotel Restaurant Het Wapen van Drenthe, Heerestraat 1 in Roden. De routes zijn deels verhard/onverhard.

Speciaal voor kinderen en minder validen is er een beleefroute van 4 km door het dorp Roden. Een geheel verharde route met volop vertier. Uiteraard is deze route ook voor anderen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de evenementen website www.klaverbladvannoordenveld.nl