Gezondheid en traktaties

Trakteren

Gezondheid en traktaties

14/05/2024

Roden Fit & Gezond staat voor gezondheid, maar heeft ook oog voor het sociale aspect. Daarom sluiten we onze activiteiten altijd graag af met een kop koffie of thee. Hoe passen traktaties in dit geheel? In dit bericht gaan we hier graag op in.

Bij onze wandel- en fietsgroepen draait alles om gezondheid en welzijn, en de bijdrage van de deelnemers aan deze sfeer wordt enorm gewaardeerd. We willen graag een wekelijkse wandeling en/of fietstocht maken die niet alleen goed is voor onze lichamen, maar ook voor onze geest. Het sociale aspect speelt hierin een grote rol.

We gaan er samen lekker op uit en drinken bij terugkomst een kop koffie of thee. Daarbij hebben we heel bewust gekozen om tijdens de koffie niet te trakteren en dat behoeft misschien enige uitleg. Bij onze groepen zijn we juist bezig met het uitoefenen van een positieve invloed op onze gezondheid. Daarbij zijn er tot dus ver al hele mooie resultaten geboekt ten aanzien van fitheid, algeheel welbevinden en ook zeer sterke verbeteringen ten aanzien van suikerwaardes. In een aantal gevallen zijn deelnemers die aan de medicijnen waren vanwege diabetes type 2 daar zelfs helemaal van af gekomen. Resultaten waar we trots op zijn en super blij van worden!

Een traktatie kan de positieve invloed van de wandeling in één keer weer onderuithalen. Ook vinden we het vervelend als de mensen die bijvoorbeeld diabetes hebben, in de verleiding worden gebracht, op een plek waar ze juist komen om hun gezondheid te verbeteren. Let wel: met zo’n 45 deelnemers zouden we zo wekelijks met een traktatie ‘opgescheept’ kunnen zitten! Uit solidariteit voor elkaar en voor ieders gezondheid, hebben we dus besloten niet aan traktaties te doen tijdens de wandelingen en bij voorkeur ook zo min mogelijk bij het fietsen. Daarbij kan met een vrolijk liedje de verjaardag uiteraard wel bezongen worden!

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën