SLIMMER

SLIMMER

Gezond eten en meer bewegen samen met anderen

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Je volgt het tweejarig programma deels individueel en deels in een groep. Een begeleidingsteam ondersteunt je bij het aanpassen van jouw leefstijl. Dit team bestaat uit een:
• diëtist;
• oefentherapeut/fysiotherapeut;
• leefstijlcoach.
Naast meer bewegen en gezondere voeding is er ook aandacht voor gezond slapen en het verminderen van stress.

Wie kan meedoen?

SLIMMER is een programma voor gemotiveerde volwassenen met:
• overgewicht (BMI 25-30).
• een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten.
• obesitas (BMI 30-40).

Meedoen gaat als volgt:

Meld je aan bij de huisartsenpraktijk. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen. Je wordt geïnformeerd en je besluit daarna om wel of niet mee te doen. De huisartsenpraktijk helpt je met aanmelden en weet op welke locatie je terecht kunt. De huisarts verwijst je door naar het SLIMMER begeleidingsteam bij jou in de buurt.

Wat houdt meedoen in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut/oefentherapeut, een leefstijlcoach en een beweegmakelaar. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist

Je bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag jouw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut/oefentherapeut

Je volgt een wekelijkse bijeenkomst gedurende 6 maanden. Samen met ander deelnemers werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. Daarnaast leer je tijdens de bijeenkomsten meer over leefstijlen en hoe je deze kunt veranderen. Ook maak je kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. De beweegmakelaar begeleid je naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach

De leefstijlcoach ondersteunt jouw bij het aanpassen van uw leefstijl én het volhouden van nieuwe gewoonten. Hiervoor is er een eerste individueel terugkommoment in maand 7. Daarnaast zijn er twee terugkommomenten met de groep: in maand 9 en maand 12. In het tweede jaar zijn er vervolgens 4 individuele terugkommomenten.

Kosten deelname

De kosten voor het SLIMMER programma worden in de meeste gevallen geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt voor deelnemers een inspanningsverplichting: deelname betekent dat je gemotiveerd de lessen bezoekt en het programma helemaal afmaakt.

Wilt u meer informatie? Zie nogslimmer.nl